De waarheid van de spiegel

Vandaag komt een herinnering naar boven die me iets wil vertellen. Een moment dat ontstond in de tijd dat ik burn-out was, waar ik de verbinding met mijzelf kwijt was geraakt. Ik deed en kon weinig, voelde geen kracht en vertrouwen, voelde me vermoeid en depressief en voelde nauwelijks energie en blijdschap voor het leven. Apathie is een woord wat nu opkomt.

Toch was er iets in me, dat me hoe zwaar alles ook voelde, door deze tijd heen liet bewegen. Op een avond liep ik naar de badkamer en keek ik in de spiegel. Ik begon mezelf aan te kijken, minutenlang. Ik begon mezelf te zien. Ik zag een meisje dat zich zo ongelukkig voelde, zo triest en hopeloos. Ik schrok er van, om mezelf zo te zien en te voelen. Maar ik zag haar.

In dat moment ontstond er iets. Een verbinding. Er ontstond een soort een zijn met haar. Een gevoel. Ik realiseerde me dat er niemand anders is dan ikzelf die dit kan veranderen. Er is niets of niemand buiten mezelf die mij gaat redden. Ik werd me bewust dat ik de enige was die voor voor haar verantwoordelijkheid kon nemen. Dat ik degene was die voor haar moest zorgen. En ik sprak tot mezelf. Vanaf nu zou ik verantwoordelijkheid voor mezelf nemen, onvoorwaardelijk voor mezelf zorgen. Ik zal weer energiek en gelukkig zijn. Ik gun jou dat, zei mijn stem van binnen.

In dat moment dat ik de verantwoordelijkheid nam, herinnerde ik mij mijn kracht. Als volwassen vrouw. Het was in dat dieptepunt, in kwetsbaarheid, waar het licht aan ging en de kracht groeide. En dat precies is steeds hoe ik het ervaar. Door welk proces ik nu ook heen ga. In de moeilijke, zware momenten vind ik mijn goud. Dan ontstaan inzichten, groeit mijn bewustzijn, doorvoel ik emoties en gaat de energie weer stromen. Dan groei ik, dan leef ik. In mijn kracht, in mijn wijsheid, in mijn waarheid.

Precies dit had ik me vandaag te herinneren. Om weer die verantwoordelijk te nemen voor mezelf, voor mijn liefde, voor de liefde. Steeds weer. Steeds meer liefde.๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’—๐Ÿ’œ

Zondag 14 april is het thema van de Vrouwencirkel Kracht van Kwetsbaarheid. Voel je welkom! Van 19.30-21.30 uur in Hoeflo te Harfsen. Jouw liefdevolle investering in jezelf is 25 euro. Aanmelden kan via een berichtje naar info@waarachtignatuurlijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *