Vrouwencirkel De kracht van kwetsbaarheid 14 april

Om maar gelijk eerlijk te zijn, voel ik me me nu een beetje kwetsbaar om twee berichten online te zetten in een ochtend. Dit raakt bij mij onzekerheid om zichtbaar te zijn en (te) veel ruimte in te nemen. Tegelijkertijd is het iets nieuws en normaal dat er dan gevoelens van onzekerheid opkomen. Ik ben me er bewust van, laat het toe en kies er voor om me er niet door te laten leiden. Angst is een slechte raadgever zei een goede vriend gisteren nog tegen me 😊. Ik volg mijn innerlijke stroom en intuïtie dat ik dit vandaag wil delen!

De kracht van kwetsbaarheid is de titel van het boek van Brene Brown, dat jaren geleden mijn ideeën over kwetsbaarheid verandert heeft. Het lezen van haar boek heeft mij geholpen om mijn kwetsbaarheid niet meer te veroordelen, maar juist te zien als bron van kracht. We voelen ons niet altijd sterk, en hoeven ook niet te doen alsof.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe moeilijk het kan zijn om je kwetsbaar op te stellen. Kwetsbaar zijn gaat voor mij over het toelaten, eerlijk zijn over en durven uiten van je gevoelens, emoties en ervaringen in relatie tot anderen. Waarbij er een vaak een angst is voor afwijzing of dat dit wat jij ervaart er niet mag zijn. Dit kunnen emoties van angst, boosheid en verdriet zijn, maar het kan ook juist het uiten van je liefde en waardering voor een ander zijn.

En iedere keer in momenten wanneer ik mijn kwetsbaarheid uit en deze met aandacht en liefde wordt ontvangen, dan ervaar ik verzachting, bevrijding en verbinding. Kwetsbaar zijn in relaties is in mijn ogen essentieel om je (diepgaand) verbonden te voelen met elkaar. En als mijn kwetsbaarheid niet met liefde ontvangen wordt, dan ben ik in ieder geval trouw aan mezelf en voel ik die verbondenheid in mij.

A.s. Zondag 14 april is de kracht van kwetsbaarheid het thema van mijn Vrouwencirkel in Harfsen. Je bent zo welkom! Ook als het nieuw voor je is en als je het spannend vind. 🌹Aanmelden kan door mij een mailtje te sturen info@waarachtignatuurlijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *