Helend bosritueel

De bomen, het mos en het ontluikende frisse groen, fluitende vogels, de zon, frisse wind, bosgeur, cacao, muziek en mijn drums. Een beter plekje voor nu om me op te laden en mijn kracht te hervinden kan ik me niet bedenken.

Het is voor mij een week om weer naar binnen te keren. Om de beweging van m’n lichaam te volgen, te luisteren naar wat ze me vertelt, rusten en alle emoties toe te laten die naar de oppervlakte komen. Een schoonmaak in deze transformatieve tijd. Het even niet weten. Keuzes maken over wat me wel en niet meer dient. Eerlijk zijn naar mezelf en me uitspreken. Hulp vragen en oude patronen doorbreken. Steun zoeken bij lieve sisters, want het zijn soms best pittige processen tegelijkertijd waar ik door heen beweeg. Maar het gaat daardoor steeds beter en ‘makkelijker’.

Vanochtend was ik zelf weer bij een hele fijne vrouwencirkel waar ik de kracht van het vrouwelijke veld ervaarde. Ook daar kwam de angst om me uit te spreken weer omhoog. Dat ervaar ik vaker in een nieuwe groep, hoewel een stuk minder dan eerder. Er zit nog zo’n blokkade en vastzittende energie in mijn keel(chakra). En wat heb ik een groot verlangen om me veel vrijer te voelen om mezelf, mijn stem, steeds meer te uiten! Een belangrijk thema voor mij dit jaar.

Thuisgekomen voelde ik een innerlijke beweging om met m’n drums en cacao naar het bos te gaan. Dat alleen al voelen maakt me zo blij! Ik heb een heerlijk plekje gevonden en gemaakt. Ik ben gaan zingen en intuรฏtief klanken gaan maken. Iets waar ik voorheen ook een drempel voor voelde, maar alleen in het bos waar niemand me kan horen doe ik het nu wel ๐Ÿ’ช๐Ÿ˜Š. En wat is dat bevrijdend en fijn! Ik voelde hoe de energie weer ging stromen en laagjes boosheid en angst vrij kwamen. Er meer ruimte kwam voor kracht en zuiverheid.

Als cadeautje vond ik een veer van de Vlaamse gaai, een vogel die ik vaak zie en me steeds vertelt dat ik me meer mag laten zien. Dankjewel universum!

Ook voel ik zo het verlangen om met vrouwen samen in het bos rituelen te doen.. ๐Ÿค— Een vrouwencirkel in het bos met cacao en muziek.. Klinkt goed toch?? Wie gaat er mee?? ๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *