Wat een rijke oogst!

Gisteravond kwamen we voor het eerst samen in de ‘Herfstcirkel’ met 6 vrouwen waarmee we de komende weken samen door de herfst bewegen.

De eerste avond was precies op de herfstequinox. De dag waarop onze voorouders Mabon vierden. De dag waar de zon precies op de evenaar staat en de dagen korter worden en de nachten langer. De natuur gaat zich langzaam terug trekken en laat haar bladeren en zaden los.. Een natuurlijke beweging die wij ook kunnen voelen.

We keerden naar binnen om te voelen waar we dankbaar voor zijn deze zomer. Om onze oogst te vieren maakten we een prachtig altaar 🥰. We maakten contact met ons hart om te voelen wat onze verlangens voor deze herfst zijn en wat het is dat ons belemmert en we los willen gaan laten.

Afscheid nemen van gewoonten, situaties, mensen of gedachten die niet meer dienend meer zijn aan het leven dat we onszelf gunnen, mag stap voor stap. Een boom laat haar bladeren ook niet in 1 dag vallen. Maar het gaat er wel om dat we een keuze maken. Een keuze om het anders te willen en gaan doen, ook al is het spannend of lastig. En we kunnen deze intentie kracht geven. Dat kan bijvoorbeeld door het maken van een mooi herfstaltaar in huis, waar jij plek maakt voor het nieuwe dat je meer ruimte wilt geven in je leven. Of je laat symbolisch het oude los door het aan het water mee te geven. Wat in jou op komt. Waar jij behoefte aan voelt. Jouw medicijn.

De komende weken kun je best uitgedaagd worden, juist om je verlangens te volgen en je oude patronen los te laten. Blijf herinneren aan wat het is dat jouw hart verlangt en maak bewust steeds opnieuw de keuze. Blijf voelen. Spreek het uit. Schrijf het op. En weet dat transformatie tijd kost en met vallen en opstaan gaat. Wees lief voor jezelf als iets nog niet lukt. Stap voor stap. Dag voor dag. Je bent er vanzelf klaar voor en dan zul je zien dat het veel makkelijker gaat. 🍂✨️🌹🦋

Ik voel me dankbaar dat ik samen mag zijn met deze mooie groep vrouwen de komende weken. Om elkaar te zien, horen, steunen en inspireren. Omdat we het niet alleen hoeven te doen. Om onze wijsheid te delen.

Ik wens jou een mooi en liefdevol begin van deze herfst!

Liefs
Dieuwke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *