Meditatie en ontspanning tijdens open tuindag 22-9 in Harfsen

Op drie zondagen dit najaar zijn bezoekers van harte welkom om de tuin van Theo Smidt en Atty van de Brake in Harfsen te bezoeken. In de tuin van ca. 1 ha staan ruim veertig verzamelde kunstwerken van diverse materialen. Zo is er kunst van cortenstaal, glas, hout of gecombineerde materialen. Tijdens de open tuindagen zijn er ook mini-workshops te volgen in het teken van kunst of gezondheid.

De tuin in Harfsen, een dorpje op de grens van Gelderland en
Overijssel, is een plek waar kunst en natuur samenkomen in een harmonieus geheel. Dwaal op eigen gelegenheid zonder rondleiding in de tuin. Er is een plattegrond met de locatie van de kunstwerken beschikbaar. Verder zijn er fruitbomen, kleurige bloemen, struiken, vele vormen en structuren, zoals de wal met hergebruikte materialen.

Filosofie
De open tuindagen zijn ingegeven door de wens het groen en de kunstwerken te delen vanuit gevonomische principes (geven vanuit overvloed). Van de Brake en Smidt zijn noch ervaren tuiniers, noch kunstkenners. Tuinieren vanuit het hart, kunst waarderen vanuit de ziel, is hun motto.
Aan het begin van de oprijlaan staat een weggeefkast. Daarin kan iedereen kleine zaken weggeven. Zo maakt Atty in dit jaargetijde chutney van appel en (kwee)peren en deelt boeken en tijdschriften. Ook bezoekers van de open tuindag worden uitgenodigd iets in de kast achter te laten voor een ander. Enthousiast door het gevonomische gedachtegoed? Er is een Gevonomie App te vinden in de app-stores. Daarin kun je o.a. hulp, kennis, verblijf, vervoer of spullen vragen of geven in jouw regio. Deze app is een initiatief van Binkie en Tijn Touber. 

Tuinagenda
Op 22 september zijn er twee mini-workshops van 30-45 minuten:

  • 10.30 uur Mandala tekenen o.l.v. Harma van de Brake (Nijkerk), amateur kunstenaar.
  • 13.30 uur Meditatie en klankontspanning o.l.v. Dieuwke Besselink (Harfsen) van Waarachtig Natuurlijk. Een meditatie om in stilte naar binnen te keren en contact te maken met je lichaam, je eigen wijsheid en innerlijke stem. Daarna ontvang je helende klanken om helemaal ontspannen en opgeladen je zondag te vervolgen.

Praktische informatie
De open tuindagen zijn op 22 september, 13 oktober en 10 november 2024 van 10 tot 16 uur. Kom op de fiets of wandelend, er zijn beperkt parkeerplekken voor auto’s. Het adres is Jufferdijk 8 in Harfsen. Aanmelden voor tuinbezoek of mini-workshop is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Er is koffie en thee met wat lekkers en er is een toilet. Neem als het goed weer is een kleedje en picknickmand mee om in de tuin te kunnen lunchen. De tuinagenda met wisselende activiteiten wordt maandelijks vooraf aangekondigd.
Neem voor meer informatie contact op met Atty van de Brake (06-51161523).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *